This Informations only for the Hungarian participants! Switch to the English version!

Kedves Sportbarátaink!

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2022 júniusában meghívhatjuk az ITTF-hez tartozó nemzeti szövetségek, a hozzájuk tartozó klubok és regionális csapatok képviselőit, hogy vegyenek részt az 5. alkalommal megrendezésre kerülő Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválon.

Kivételes megtiszteltetés a magyar asztaliteniszsport számára, hogy Magyarország ismét lehetőséget biztosíthat, akár a földkerekség legtávolabbi országaiból érkező jövő generáció képviselői számára valamennyi utánpótlás-korosztályt érintve az U11-től az U19-ig, az egymással való találkozásra és erőfelmérésre.

Reméljük, hogy a 2022. június 21–26. között Győrben rendezendő eseményen szerzett tapasztalatok nem csak segíteni fogják fiatal reménységeink sportszakmai fejlődését, hanem olyan emlékezetes élmények sorával is gazdagítják őket, amelyek pozitív hatással lehetnek további sportpályafutásukra.

Rendező
Magyar Asztalitenisz Szövetség Világfesztivál Szervezőbizottsága

Dátum
2022. június 21–26.

Helyszín
Győr, Olimpiai Sportpark
Radnóti Miklós utca 46.

Az esemény értéke
A Világfesztivál öt kontinens asztalitenisz-utánpótlásának nyílt versenye nemzeti válogatottak, regionális csapatok és klubok versenyzőinek részvételével, kulturális és szórakoztató programokkal, az olimpiai eszme és a fiatalok barátsága jegyében.

Az Ifjúsági Világfesztivál magyar kezdeményezés nyomán 1989, 1990, majd 2000 és 2002 után, két évtizednyi szünetet követően ötödik alkalommal is megvalósul. A mostani esemény különlegessége, hogy lehetőséget kaphatnak a világméretű találkozási lehetőségre a sportág legfiatalabb képviselői, a 10–11 éves reménységek is.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Világfesztiválok korábbi győztesei között olyanokat is találunk, akik későbbi pályafutásuk során felnőttsztárokká váltak: ilyen a 6-szoros Európa-bajnok fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, a 3-szoros olimpiai-, 7-szeres világbajnok és 6-szoros világkupagyőztes kínai Zhang Ji-ke és a 7-szeres Európa-bajnok magyar Tóth Krisztina is.

Az esemény célja, magyarországi megrendezésének motivációja
Hozzájárulás a kiemelkedő tradíciókkal büszkélkedő magyar asztaliteniszsport nemzetközi szintű fejlesztéséhez, lehetőség biztosítása a magyar utánpótlás számára a világ távoli országaiból is érkező kortársaikkal történő találkozásra, nemzetközi tapasztalatok szerzésére, motivációs hatások átélésére.

Versenyszámok:
U11 fiú csapat                    U11 leány csapat

U11 fiú egyes                      U11 leány egyes

U13 fiú egyes                      U13 leány egyes

U15 fiú egyes                      U15 leány egyes

U15 fiú páros                      U15 leány páros

U15 fiú csapat                    U15 leány csapat

U17 fiú egyes                      U17 leány egyes

U19 fiú egyes                      U19 leány egyes

U19 fiú páros                      U19 leány páros

U19 fiú csapat                    U19 leány csapat

A versenyzők saját korosztályukon kívül kizárólag további egy korosztályban szerepelhetnek.

Korosztályok
U11: 2011. január 1-én vagy azután születettek

U13: 2009. január 1-én vagy azután születettek

U15: 2007. január 1-én vagy azután születettek

U17: 2005. január 1-én vagy azután születettek

U19: 2003. január 1-én vagy azután születettek

Résztvevők
Mind az 5 korosztályban a nemzeti szövetségek válogatott játékosai mellett regionális válogatottak vagy klubok képviselői is a verseny résztvevői lehetnek. A versenyzők saját országuk képviseletében szerepelnek, nevük mellett az országnév rövidítése kerül feltüntetésre.

A hazai klubok, szakosztályok versenyszámonként legfeljebb 6 játékost nevezhetnek, de a magyar versenyzők végleges létszáma egy-egy versenyszámban a nevezések beérkezését követően, a nevezők korosztályonkénti összlétszámának ismeretében alakulhat ki. A lebonyolíthatóság szempontjából túlzottan magas nevezési létszám esetén az aktuális magyar korosztályos ranglistán jobb pozícióban lévő játékos a kedvezményezett.

Versenylebonyolítás, szabályok

 • Az ITTF szabályai érvényesek.
 • Minden mérkőzés 3 nyert játszmáig tart.
 • Az egyesek vegyes lebonyolításúak. Az első szakasz 4–5 fős csoportokban körmérkőzéses rendszerű. A második szakasz kieséses lebonyolítású.
 • A csoportos körmérkőzésből továbbjutás a kieséses főtáblára: az U11-es és az U13-as korosztályban az 1–3. helyezettek, az U15-ös, az U17-es és az U19-es korosztályban pedig az 1–2. helyezettek jutnak tovább.
 • A párosok és a csapatversenyek végig kieséses rendszerűek.
 • A csapatok a New Swaythling Cup rendszerben mérkőznek egymással 3 győzelemig tartó mérkőzéseken (A–X, B–Y, C–Z, A–Y, B–X).
 • A csapatversenyeken Magyarországot nemenként és korosztályonként 3–3 csapat képviselheti. Ezek a csapatok az utánpótlás-válogatott kerettagokból kerülnek majd összeállításra a szakágvezetők javaslatai alapján.

Versenyhelyszín
A versenyek helyszínéül a győri Olimpiai Sportpark létesítményén belül, egymás szomszédságában elhelyezkedő 3 küzdőtér szolgál, melyekben összesen 47 versenyasztal lesz. Bemelegítés céljára elkülönítetten 22 asztalt állítunk fel.

Valamennyi játéktér az ITTF által jóváhagyott hivatalos sportpadló-burkolatú (Taraflex és Enlio).

Sporteszközök
Asztal: JOOLA 2000-S (kék)
Háló: JOOLA WM
Labda: JOOLA Flash *** (fehér)

Összesített pontverseny
Az összesített pontverseny alapján a legeredményesebb országok, valamint a legeredményesebb magyar klubok pénzdíjazásban részesülnek.

Pontértékek valamennyi egyéni versenyszámban:
1. hely: 24 pont
2. hely: 18 pont
3. hely: 14 pont
5–8. hely: 10 pont
9–16. hely: 6 pont

(vegyes összetételű páros esetén a pontérték feleződik)

A csapatversenyben szerezhető pontértékek:
1. hely: 35 pont
2. hely: 25 pont
3. hely: 20 pont
5–8. hely: 15 pont
9–16. hely: 10 pont

Díjazás
Valamennyi versenyszámban a dobogós helyezettek éremdíjazásban, a győztesek tárgyjutalomban is részesülnek. A győztes csapatok serleget is átvehetnek.

Az összesített pontverseny alapján a legeredményesebb országok, illetve magyar klubok pénzdíjazásban részesülnek.

Legeredményesebb országok:

 1. hely: 5000 USD
 2. hely: 3000 USD
 3. hely: 2000 USD

Legeredményesebb magyar klubok pénzdíjazása az esemény gazdasági zárásának függvénye. Tervezett pénzdíjak:

 1. hely: 2.000.000 Ft
 2. hely: 1.500.000 Ft
 3. hely: 1.000.000 Ft
 4. hely: 750.000 Ft
 5. hely: 500. 000 Ft
 6. hely. 250.000 Ft

Nevezési díj (This Informations only for the Hungarian participants! Switch to the English version!)
9000 Ft/fő, amely a lehetséges versenyszámokban történő indulásra, valamennyi fakultatív, szabadidős és esti kulturális, szórakoztató programban való részvételre, az akkreditációs csomag (rajtszám, akkreditációs kártya, műsorfüzet, tombolajegy, szuvenírek) átvételére feljogosít.

A nemzetközi felkészítő edzőtáborban való részvételi lehetőség a jelentkezők létszámának függvénye.

Nevezési mód
Nevezni a honlapon található nevezési lap vagy e-mailben a honlapról letölthető nevezési lap pontos kitöltésével, annak szervezőbizottsághoz történő beküldésével lehet. Utóbbi esetben a következő e-mailre várjuk a nevezési lapokat: worldfestival2022@gmail.com

Ugyanott mellékelni kérjük a nevezési díj átutalási bizonylatának másolatát (a nevezési díjfizetés részleteit lásd alább).

A késve érkező nevezéseket nem áll módunkban elfogadni.

Nevezési határidő
Előzetes nevezés határideje: 2022. május 15.

Végleges nevezés határideje:: 2022. június 10.

Nevezési díjfizetés
A nevezési díjat a Magyar Asztalitenisz Szövetség elkülönített bankszámlájára kell átutalni.

Az átutalás határideje: 2022. június 10. (a nevezési határidővel azonos)

Bankszámlaszám: Erste Bank, 11600006-00000000-75490128

Megjegyzésként fel kell tüntetni: Ifjúsági Világfesztivál + a nevező szervezet megnevezése

Nevezési díjmentesség (This Informations only for the Hungarian participants! Switch to the English version!)
Nevezési díjfizetési mentességet élveznek az U17-es korosztályok országos ranglisták 1–3. helyezettjei. Nevezni ettől függetlenül természetesen nekik is szükséges.

Díjmentes részvétel (This Informations only for the Hungarian participants! Switch to the English version!)
Részvételi díjmentességet élveznek az U11-es, az U13-as, az U15-ös és az U19-es korosztály aktuális országos ranglistáinak 1–3. helyezettjei. (Térítésmentes: nevezési díj, szállás, napi háromszori étkezés, valamennyi programban való részvétel). Nevezni ettől függetlenül természetesen nekik is szükséges.

Szállásfoglalás (This Informations only for the Hungarian participants! Switch to the English version!)
A résztvevő versenyzők és kísérőik szállásfoglalásukat egyénileg vagy speciális, kedvezményes fizetési és foglalási feltételekkel a Well Travel Utazási Iroda segítségével oldhatják meg.

E-mail: booking@welltravel.hu, tel.: 06-20-3332522, cím: 1113 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 4.

Étkezés
Az Olimpiai Sportparkban történő étkezés (ebéd, vacsora 2200 Ft-os egységárakon) igénylését a nevezési lapon kell feltüntetni.

Jelentkezés, akkreditáció:
Helye: Győr, Olimpiai Sportpark, Radnóti Miklós u. 46.

Időpontja: 2022. június 20. (hétfő) 12–20 óra között (az edzőtábor résztvevőinek), valamint 2022. június 21. (kedd) 10–17 óra között.

Kérjük ezen időpontok pontos betartását!

Tombola
A 2022. június 26-i, vasárnap esti záróprogram keretében tombolasorsolás lesz.
Az akkreditáció alkalmával minden versenyző térítésmentesen egy darab tombolaszelvényt kap. További tombolaszelvények vásárlására 200 forintos áron nyílik majd lehetőség.

További információk
Telefon: 06-30-5802519
E-mail: worldfestival2022@gmail.com

Koronavírus-járvány
Nem alaptalan a remény, hogy 2022 tavaszán kedvezően alakul majd a COVID-helyzet, és a szükséges óvintézkedések betartása mellett a Világfesztivál megrendezésének nem lesz akadálya. Amennyiben 2022 májusában az aktuális COVID-intézkedések előírnák, úgy a nevezési lap mellékleteként oltásról szóló igazolást is csatolni kell majd. Az ezzel kapcsolatos szükséges információkról a honlapon adunk majd tájékoztatást.