Győr már vár!

A folyók randevúja, az utak összefutása, a magyar emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr,

a találkozások városa!

Érdemes betérni a Bécs és Budapest között félúton, szelíd környezetben fekvő patinás, sokszínű, 130 ezer lakosú településre, ahol természeti, kulturális, építészeti értékek sora ötvöződik egymással.

Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját.A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. A barangoláshoz csábító hátteret nyújtanak az ódon utcákban meghúzódó kávéházak, éttermek, panziók, valamint a méltán híres vendéglátás.

A város büszke itthon és külföldön egyaránt elismert és számon tartott művészeti intézményeire, fesztiváljaira. A Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház társulata, a Győri Filharmonikus zenekar, a Vaskakas Bábszínház évadról évadra, estéről estére felejthetetlen művészeti élményekkel ajándékozza meg a közönséget.

Győr fesztiválváros, ahol a művészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek. Győr programkínálata lenyűgözően széles, a programokról, közelgő eseményekről a hello Győr alábbi linkjére kattintva tehetik meg:

https://hellogyor.hu/esemenyek

Győr nagy hagyományokkal és kiváló adottságokkal büszkélkedik a verseny- és a szabadidősport területén. A város rendezhette 2017-ben a nyári

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

A településnek nagy hagyományú labdarúgócsapata van (a négyszeres magyar bajnok ETO FC Győr), míg az elmúlt időszakban az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapat, a Győri Audi ETO KC sikereitől volt hangos a sportvilág.

A testépítéstől a labdarúgáson keresztül a vízi sportokig és a harcművészetekig színes a paletta, és ne feledkezzünk meg a táncról, illetve a szabadidősportokról sem. Győrben komoly úszó-, kosárlabda-, jégkorong-, kajak-kenu-, aerobik- és fitneszélet folyik. A küzdősportok terén is bő a kínálat: aikido-, judo-, karate- és bokszklub is működik a településen.

A városban jelenleg több, mint 60 sportegyesület található, köztük az asztaliteniszben egyre magasabbra törő Club Aréna Sportközpont is.