Töltsd tartalmasan a szabadidődet Győrben!

(akkreditációs kártyával térítésmentes)

Győr városa számos szabadidős programot kínál a fiataloknak, edzőiknek, vezetőiknek, szüleiknek. A Világfesztivál szervezőbizottsága az esemény teljes időtartama alatt ingyenes fakultatív programok sorával várja a résztvevőket. Győr, több mint egy város, ahol minden korcsoport megtalálja a neki való programot, hiszen a város összes szegletét a sokszínűség és a nyitottság hatja át. Győrben mindez együtt van, ezért a város mindenkit felfedezésre invitál.

Aqua Sportpark Uszoda

Győr, Olimpia u. 1.

Győr fedett versenyuszodája 2014 decemberében nyitotta meg kapuit mind az úszni vágyó nagyközönség, mind a versenyúszók és egyéb vízisportág képviselői (vízilabdázók, szinkronúszók) előtt. A háromszintes létesítmény az Olimpiai Sportpark közvetlen szomszédságában található. Rangos nemzetközi sportesemények helyszíne is volt már a kezdetek óta. Itt rendezték néhány évvel ezelőtt a Magyarország–Franciaország női vízilabda-mérkőzést, 2017-ben pedig az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál eseményeinek is otthont adott. Az uszoda biztosítja a lakosság színvonalas kiszolgálását és a felnövekvő generációk úszásoktatását is. A feszített víztükrű uszoda különlegessége a 26–27 °C hőmérsékletű versenymedence. A 10 pályára felosztott medence hosszúsága 50, szélessége 25, mélysége 2,2 méter. Egyedinek számít az uszoda korszerű vízfertőtlenítési technikája. A kisgyermekek számára egy 16×10 méteres, 90 centi mélységű, 32 °C-os melegvizes kismedence áll rendelkezésre, amit az ellazulni szándékozók is igénybe vehetnek. A wellness részleg két finn szaunát, infra szaunát, merülő medencét és pihenőt foglal magában.

Xantus János Állatkert

Győr, Kiskút liget

Árnyas fák alatt, gondozott, kellemes szép környezetben szemlélhetik a látogatók az Állatkert mindennapjait, ami tartalmas programot kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Van állatsimogató és állatok sokasága tekinthető meg: tigris, oroszlán, jaguár, medve, törpevíziló, zsiráf, zebra, majmok, játékos csimpánzok, púposteve, struccok, madarak és hüllők egyaránt az állatkert lakói.

Városnézés kisvonattal

Győr, Bécsi kapu tér

Győr városa annyi történelmi és építészeti kincset tartogat, hogy a turistáknak még térképpel a kezükben is komoly kihívás mindet végiglátogatni. Szerencsére a fárasztó gyaloglás helyett a gumikerekes kisvasútra is lehet számítani.  A kisvonat naponta 10 és 17 óra között minden órában indul. Az indulóállomás a Bécsi kapu téren, a történelmi belváros szívében kapott helyet. A kisvasút útvonala érinti a legnépszerűbb sétálóutcákat, a legjelentősebb műemlékeket, és a rakparton is végighalad. Olyan szórakoztató módon mutatja be Győr nevezetességeit, hogy az a látogatók számára felejthetetlen élmény marad. A 45 perces városnézés során teljes kényelemben élhetik át a város sajátos hangulatát. A körutazást zene kíséri, és idegenvezetéssel egybekötött.

Sétahajózás

Győr, Töltésszer 18.

Győr gyönyörű, izgalmas város. Telis-tele van olyan rejtett szépségekkel és érdekességekkel, amelyek közül jó néhány a települést átszelő folyókról – a Rábáról és a Mosoni Dunáról – tekintve teljesen más arcát mutatja. A látogatóknak páratlan élményben lesz részük a vízen ringatózva. Indulás az Amstel Hattyú Hotel kikötőjéből.

A sétahajózásra június 22–23–24-én van lehetőség 10, 11, 14, 15 és 16 órai indulásokkal. A túrák 45–50 perc időtartamúak.

A részvétel akkreditációs kártyával térítésmentesen lehetséges.

Pannon Royal Lovasklub

Győr, Völgysziget

A város szélén, az Olimpiai Sportparktól 2 kilométerre található lovardánkban elkötelezetten tanítjuk lovagolni a lovasokat az alapoktól a legmagasabb sportkategóriáig. Büszkeségünk, hogy eredményeinket legnagyobbrészt saját tenyésztésű és kiképzésű lovainkkal értük el. Lótenyészetünkben a kiscsikótól a magas szinten képzett sportlovakig minden megtalálható. Szeretettel várjuk 10–17 óra között a lovak után érdeklődőket, hogy megtekinthessék egy lovarda különleges világát, és kipróbálhassák, milyen varázslatos érzés a lovaglás.

Látogatóközpont

Győr, Baross G. út 21

Személyes információszerzésre a Látogatóközpont széles szolgáltatáskínálattal, interaktív kiállítótérrel, rendezvényjegyekkel, csomagmegőrzővel várja a látogatókat a győri sétálóutca szívében (9021 Győr, Baross G. út 21). Az első emeleten található Tourinform Győr munkatársai kiadványokkal, naprakész információkkal fogadják a turistákat. A földszinti ajándéküzletben a városra és környékére jellemző szuvenírek is megvásárolhatók. A Látogatóközpontban kalandos túrára hívjuk azokat, akik a város megismerésének nem hagyományos módját választják. A Látogatóközpontban otthont kapó Tourinform Győr munkatársai hasznos kiadványokkal, naprakész információkkal fogadják az érdeklődőket. A városfelfedező játékot csapatoknak, csapatépítő tréningek résztvevőinek, a Győrbe látogató turistáknak ajánljuk, magyar, angol és német nyelven.