A Világfesztiválon elérkezett az utolsó versenynap, amelyen az U13-as, az U15-ös, az U17-es és az U19-es korosztály egyes számainak elődöntőit és döntőit rendezték meg. A vasárnapi nyolc aranyéremből kettő-kettő jutott Japánnak, Ukrajnának és Üzbegisztánnak, egy-egy Tunéziának és Egyiptomnak. A nemzetek pontversenyét a házigazda magyarok fölényesen nyerték.

Már csak négy asztalon zajlott a játék a Győri Olimpiai Sportparkban vasárnap délelőtt, amikor az egyesek elődöntőit rendezték meg négy korosztályban. A délben kezdődő döntőkre ez az asztalszám is megfelelőződött, így minden szempár a finalisták mérkőzéseire szegeződött.

Az U13-asok fiúversenyét az egyiptomi Amr Yahia fölényesen nyerte a német Samuel Kuhllal szemben, míg a lányok üzbég házi döntőjében Arujan Kamalova diadalmaskodott. Az U15-ös mezőnyben a házigazdák egyetlen fiúdöntőse, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz 3:0-s vereséget szenvedett a tunéziai Wassim Essidtől, a lányok aranymeccsén pedig Asel Erkebaeva visszavágott a fiatalabbak között elszenvedett vereségért honfitársának, és megnyerte a nap második üzbég aranyát.

Az U17-esek és az U19-esek között a japán fiúk és az ukrán lányok taroltak: mindkét nemben ugyanaz a versenyző érdemelte ki az aranyérmet mindkét korosztályban. A duplázó Nakamura Kowa két japán csapattársát, a szintén két elsőséget szerző Veronika Matiunina pedig mindkétszer magyar játékost múlt felül.

A vasárnapi döntőkben tehát két-két japán, ukrán és üzbég, valamint egy-egy egyiptomi és tunéziai elsőség született.

A záróünnepséget délután fél 5-től tartják a Széchenyi téren.

Döntők és végeredmények. Egyes számok. Fiúk. U13: Amr Yahia (Egyiptom)–Samuel Kuhl (Németország) 3:0 (6, 8, 10). 1. Amr Yahia, 2. Samuel Kuhl, 3. Parham Mohammad  (Irán) és Linder Zétény (Magyarország). U15: Wassim Essid (Tunézia)–Kizakisz Georgiosz Nikolaosz (Magyarország) 3:0 (11, 4, 9). 1. Wassim Essid, 2. Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, 3. Juan Gonzalez (Ecuador) Samuel Kuhl (Németország). U17: Nakamura Kowa (Japán)–Hagihara Keishi (Japán) 3:1 (3, 11, -9, 10). 1. Nakamura Kowa, 2. Hagihara Keishi, 3. Sakai Yuhi (Japán) és Shokhrukh Iskandarov (Üzbegisztán). U19: Nakamura Kowa (Japán)– Yoshiyama Ryoichi (Japán) 3:2 (8, -7, 10, -10, 7). 1. Nakamura Kowa, 2. Yoshiyama Ryoichi, 3. Suzuki Hayate (Japán) és Shokhrukh Iskandarov (Üzbegisztán). Leányok. U13: Arujan Kamalova (Üzbegisztán)–Asel Erkebaeva (Üzbegisztán) 3:1 (6, 7,-8, 3). 1. Arujan Kamalova, 2. Asel Erkebaeva, 3. Erdélyi Blanka (Magyarország) és Fazekas Lizett (Magyarország). U15: Asel Erkebaeva (Üzbegisztán)– Arujan Kamalova (Üzbegisztán) 3:2 (7, -5, 11, -3, 7). 1. Asel Erkebaeva, 2. Arujan Kamalova, 3. Szuhanyik Gréta (Magyarország) és Molnár Kendra (Magyarország). ). U17: Veronika Matiunina (Ukrajna)–Volentics Anna (Magyarország) 3:1 (2, 8, -5, 4). 1. Veronika Matiunina, 2. Volentics Anna, 3. Hudák Dorina (Magyarország) és Sogdiana Ibodullaeva (Üzbegisztán). U19: Veronika Matiunina (Ukrajna)–Balogh Ágnes (Magyarország) 3:0 (6, 8, 5). 1. Veronika Matiunina, 2. Balogh Ágnes, 3. Volentics Anna (Magyarország) és Hudák Dorina (Magyarország).

TOVÁBBI KÉPEK